Nikotínové vrecúška Dope – Zažite extrémnu jazdu

27. 01. 2023

Ako používať nikotínové vrecúška v mraze

Ide mráz a nikotínové vrecúška dokopy? Nie úplne. Čo robiť, aby ste si vychutnali najlepšiu kvalitu a chuť nikotínových vrecúšok aj počas mrazivého počasia? Čo vlastne vadí nikotínovým vrecúškam a ako ich najlepšie skladovať? Zistíme to.

Nikotínové vrecúška a mráz

Určite ste si všimli, že nikotínové vrecúška používajú mnohí hokejisti a ďalší športovci vrátane lyžiarov. Čo sa teda môže stať, ak si vezmete nikotínové vrecúška napríklad do hôr na lyžovačku alebo na snowboard? To je otázka.

Najprv si však povedzme, čo vlastne vadí nikotínovým vrecúškam. Nikotínové vrecúška nemajú radi prílišné sucho (strácajú vlhkosť), prílišné teplo (opäť ich vysušuje), ale nemajú radi ani chlad. Najlepšie im vyhovuje mierna vlhkosť a chlad. Môžete ich napríklad skladovať v chladničke. Pri izbovej teplote sú však úplne v poriadku. 

Ale čo keď je vonku naozaj zima a vy si chcete nikotínové vrecúška vychutnať nerušene? V okamihu, keď je vonku pod nulou, odporúčame. Vonku si vezmite len toľko vrecúšok alebo púčikov, koľko ste schopní spotrebovať počas pobytu vonku. Okrem toho je najlepšie ponechať ich v pôvodnom obale. Puk slúži okrem iného ako ochranný obal. Nikotínové vrecúška odkladajte v chlade len na nevyhnutne potrebný čas, t. j. na čas, počas ktorého sa chystáte použiť nové vrecúško. Ak máte pri sebe nikotínové vrecúška počas pobytu vonku, odporúčame vám, aby ste ich mali vo vrecku čo najbližšie k telu, aby ste minimalizovali kontakt s mrazom. 

Môžu sa nikotínové vrecúška zmraziť? 

Áno. Nikotínové vrecúška sa pri výrobe postriekajú zmesou arómy a nikotínu. A táto tekutina vo vašej taške môže zamrznúť. V okamihu, keď sa tak stane, tašky radšej nepoužívajte. Nechajte ich povoliť pri izbovej teplote a potom ich môžete bez obáv použiť. Len nemôžeme zaručiť kvalitu a chuť. Odporúčame ich skladovať podľa pokynov, aby sa im nič nestalo. 

Ako používať nikotínové vrecúška v zime

Nikotínové vrecúška môžete samozrejme používať rovnako ako počas letných mesiacov. Tu je krátky návod, ako sa uistiť: 

  • otvorte puk a vyberte vrecúško
  • vložte ho napríklad pod hornú peru a nechajte ho
  • približne po pol hodine vyberte vrecúško z úst a vyhoďte ho

Počas používania môžete vrecko niekoľkokrát stlačiť medzi zubami, aby sa uvoľnilo viac šťavy. Dávajte však pozor, aby ste vrecúško nerozhrýzli. V takom prípade obsah čo najskôr vypľujte a vypláchnite si ústa vodou. 

Čo by ste si mali odniesť z tohto článku

  • nikotínové vrecúška sa môžu používať v zime
  • kľúčom ku kvalite a chuti je správne skladovanie
  • vhodné podmienky na skladovanie nikotínových vrecúšok sú chlad a mierna vlhkosť
  • najväčším problémom s nikotínovými vrecúškami je extrémne sucho, teplo a mráz
  • v mrazivom počasí nechajte vrecúška v pôvodnom obale a majte ich vo vrecku čo najbližšie k telu.
  • vrecúška vyberajte z púčikov len na nevyhnutne potrebný čas.
  • ak vrecká zmrznú, nechajte ich pri izbovej teplote

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.