Nikotínové vrecúška Dope – Zažite extrémnu jazdu

27. 09. 2022

Neužívajte nikotínové vrecúška DOPE pred spaním

Nechceme vám narúšať vaše rituály a denné rytmy, ale spánok a nikotínové vrecúška, respektíve nikotín sa k sebe veľmi nehodia. Prečo? Tak presne na to sa mrkneme v našom najnovšom článku.

Kvalitný spánok znamená spokojný život

Kto podceňuje svoj spánok, podkopáva svoje zdravie. Je dokázané, že spánok výrazne ovplyvňuje kvalitu života. Bolo by fajn, keby ste dali 8 hodín spánku denne, ale je nám jasné, že mnoho ľudí o tom akurát tak sníva. Ak naspíte 6 hodín denne, tak je to ešte v medziach.

Pozrite sa na to, čo vám zaistí kvalitný spánok:

•    pomáha odbúravať stres (chill out)
•    dodáva ľudskému organizmu energiu na ďalší deň (aj bez 20 káv denne)
•    pomáha regenerovať celé telo (môžete ísť naplno)
•    podporuje správnu činnosť mozgu (budete múdri)
•    podporuje metabolizmus (môžete toho viac zjesť)
•    zvyšuje kvalitu a predlžuje dĺžku života (život potom nebude pes)

Okrem toho myslite ideálne aj na ďalšie faktory, ako je ísť spať v rovnakom čase a na rovnakom mieste, vy svetobežníci. :-)

Nikotín je stimulant, preto by ste ho nemali brať pred spaním

Pri užívaní nikotínových vrecúšok dostanete nikotínový kick. Zrýchli sa vám tep, zvýši koncentrácia, zlepší presnosť a tiež krátkodobá pamäť. To znie ako skvelá látka. Treba však podotknúť, že nikotín je tiež veľmi návykový a môže teda od neho vzniknúť závislosť. V súvislosti s tým tiež tolerancia, čo vás núti dávku zvyšovať. 

Zmienené účinky nikotínu, ako ste najskôr spoznali, vám kvalitný spánok pravdepodobne nezaistia. Nebude sa vám zaspávať práve dobre, čo znamená, že sa čas vášho spánku môže skrátiť aj o desiatky minút. A to v dlhodobom meradle nie je dvakrát fajn. Dlhodobé narušovanie spánkového rytmu môže viesť aj k nespavosti a teda k celkovému zhoršeniu kvality života v dôsledku stresu a nedostatočnej regenerácie tela. 

Kedy tam poslať posledný DOPE pred spaním

Ak sa nebavíme o all-night-long akcii, ktorú dospíte pozajtra, je dobré mať na pamäti, že by ste si mali posledné nikotínové vrecúško dať maximálne 2 hodiny pred spaním. Neskôr už riskujete, že si podkopete kvalitu spánku. Samozrejme, každý človek je individuálny a na každého to pôsobí inak. Niekto si pokojne pred spaním dá kávu a v pohode zaspí, ale načo to pokúšať. Istota je istota. 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.