Nikotínové vrecúška Dope – Zažite extrémnu jazdu

16. 11. 2022

Nikotínové vrecúška nehryzte

Ďalšia veľmi zaujímavá a diskutovaná téma v oblasti nikotínových vrecúšok je ich hryzenie. Používanie nikotínových vrecúšok sa tiež nazýva žuvanie. Pozrite sa na hlavné dôvody, prečo by ste nemali hrýzť nikotínové vrecúška.

Ako na používanie nikotínových vrecúšok

Vezmeme si to pekne od začiatku. Používanie nikotínových vrecúšok nie je nijako zložité, napriek tomu si zopakujme jednoduchý postup:

  • vyberte nikotínové vrecúško zo škatuľky
  • vložte si ho do úst – najčastejšie pod hornú peru nad zuby
  • nechajte pôsobiť
  • zhruba po tridsiatich minútach vrecúško vyberte a vyhoďte do koša

Nikotínové vrecúška nepoužívajte v prípade, že máte podozrenie na nejaké poškodenie od príliš vyschnutých vrecúšok až po trhlinky či úplné roztrhnutie. 

Žuť nikotínové vrecúško, alebo nie? 

Možno ste sa stretli s pojmom žvejk, čo je v podstate synonymum pre žuvací tabak alebo ak chcete aj nikotínové vrecúška. Lenže ako je to s tým žuvaním? Hovorí sa, že pre lepšie uvoľnenie chuti môžete občas do vrecúška v ústnej dutine zahryznúť či „prežuť“. Potom sa z neho uvoľní trochu šťavy. Lenže má to svoje úskalia. Nikotínové vrecúška sa nedajú žuť donekonečna. A to z celkom jednoduchého dôvodu. Hrozí totiž poškodenie či pretrhnutie vrecúška, čo môže viesť k problému. Čo sa môže stať?

Čo keď sa vám nikotínové vrecúško poškodí

Pri pretrhnutí nikotínového vrecúška hrozí, že jeho obsah prehltnete či v horšom prípade vdýchnete. Ak sa vám to stane, vyberte všetok obsah z úst a ústa si poriadne prepláchnite vodou, aby ste nič z toho neprehltli. 

A keď sa vám už podarí celý alebo časť nikotínového vrecúška prehltnúť, nemusíte panikáriť. V podstate stačí, keď sa napijete poriadneho množstva vody. Ak sa vám to stalo raz, nemalo by sa vám nič prihodiť. Ak vrecúško vdýchnete, je to už horšie. V tom prípade urýchlene vyhľadajte lekársku pomoc, aby nedošlo k ujme na vašom zdraví. 

Čo by ste si mali odniesť z tohto článku

  • nikotínové vrecúška používajte výhradne podľa návodu
  • ak budete nikotínové vrecúško žuť či hrýzť, dávajte pozor, aby ste ho nepoškodili
  • dbajte na to, aby ste vrecúško alebo jeho časť neprehltli
  • ak sa vrecúško v ústach roztrhne, vypľujte všetko a vypláchnite si ústa vodou
  • ak vrecúško omylom prehltnete, nepanikárte a vypite väčšie množstvo vody
  • v prípade problémov vyhľadajte lekársku pomoc

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.