Nikotínové vrecúška Dope – Zažite extrémnu jazdu

08. 04. 2022

Nikotínové vrecúška verzus strojček na zuby

Prišla k nám otázka na užívanie nikotínových vrecúšok v čase, keď nosíte zubný strojček. Samozrejme, ten napevno. Je odpoveď jednoznačná? Nie je. Dal by sa o tom napísať celý článok. A tak ho tu máte. Ako je to s nikotínovými vrecúškami a strojčekom?

Nikotínové vrecúška a „čerstvý“ zubný strojček

Nasadzovací strojček nebudeme brať do úvahy. Niežeby sme chceli diskriminovať nejakú skupinu, ale ide skôr o to, že nasadzovací strojček nosia spravidla ľudia mladší ako 18 rokov. A nikotínové vrecúška sú pre starších ako 18 rokov. Preto sa v tomto článku budeme zaoberať užívaním nikotínových vrecúšok so strojčekom napevno. Vďaka za pochopenie.

Predstavte si, že ste práve prišli domov s novým strojčekom. Buď už nikotínové vrecúška užívate, alebo ste sa rozhodli kvôli strojčeku skoncovať s fajčením a chcete nájsť najvhodnejšiu alternatívu. Bravo, nikotínové vrecúška sú best. Hlavne tie DOPE. Tak a teraz späť k tomu strojčeku. Čerstvo nasadený zubný strojček vám môže prvé dni spôsobiť pár nepríjemností od väčšej citlivosti zubov, ďasien a ústnej sliznice až po bolesti. Dobrou správou je, že to bude trvať pár dní, kým si vaša ústna dutina na cudzie teleso zvykne. Prilepšiť si môžete medikamentmi na bolesť alebo špeciálnym voskom, ktorý zníži trenie strojčeka v ústnej dutine. 

Na druhej strane tu máme však aj jednu „zlú“ správu. V tejto chvíli, keď máte pravdepodobne podráždenú ústnu sliznicu, rozhodne neodporúčame užívať nikotínové vrecúška. Je to z pomerne jednoduchého dôvodu. Nikotínové vrecúška všeobecne pri veľmi častom užívaní stále na jednom mieste môžu spôsobiť podráždenie ústnej sliznice. Vo chvíli, keď ju už podráždenú máte, by ste nikotínovými vrecúškami priliali olej do ohňa a zbrzdili proces regenerácie. Preto jednoducho počkajte pár dní, kým si na strojček zvyknete. 

Zabudli sme, že existujú aj strojčeky napevno na vnútornej strane zubov. Tie sú fajn na vzhľad, ale aj tým, že vás nijako nebudú obmedzovať v užívaní nikotínových vrecúšok. 

Nikotínové vrecúška verzus strojček

Tak a teraz si predstavte, že strojček už nejaký čas nosíte a chcete začať užívať nikotínové vrecúška. Smelo do toho. Jediné, na čo si musíte dať pozor, je, aby ste si pri vkladaní vrecúšok do úst nezavadili o strojček a nejako nepoškodili vrecúško. Ak sa tak stane, poškodené vrecúško nežujte, ale vyberte ho. Radšej si ešte vypláchnite ústa vodou, aby ste neprehltli obsah vrecúška. Inak užívaním nikotínových vrecúšok nijako neovplyvňujete funkciu strojčeka. Môžete ho teda bez obáv užívať podľa návodu a vyššie uvedených všeobecných odporúčaní. 

Nezabudnite na dentálnu hygienu

Nikotínové vrecúška vám zaručia svieži dych, ale nenahradia ústnu hygienu, na ktorú je potrebné zvlášť so strojčekom klásť omnoho väčší dôraz. Myslite na svoje zuby a čistite si ich podľa odporúčaní vášho dentistu. 

 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.