Nikotínové vrecúška Dope – Zažite extrémnu jazdu

21. 10. 2021

Porovnanie nikotínových vrecúšok a cigariet

Sú úplne rozdielne a napriek tomu majú jednu vec spoločnú. Nikotín, kvôli ktorému sa užívajú. Nikotínové vrecúška vznikli ako alternatíva tabakových, zdraviu škodlivých výrobkov. Dajú sa tieto dva produkty vôbec porovnať? Skúsili sme to.

Cigarety a game over?

Niekto hovorí, že áno, iný zas nie. Isté je, že súčasná doba si žiada obmedziť fajčenie cigariet na minimum. Môžeme to vidieť na cenách, keď sa zvyšujú dane na cigarety, na škatuľkách cigariet vo forme textu aj obrázkov, kde vás varujú, čo fajčenie spôsobuje, alebo jednoducho v podobe zákazov fajčenia na verejne dostupných miestach. To už niečo znamená.

Fajčenie škodí zdraviu. Bez debaty

Je vedecky preukázané, preskúmané a celkom dobre otestované, že osoby, ktoré fajčia cigarety, ničia zdravie sebe aj svojmu bezprostrednému okoliu, a to hneď niekoľkými spôsobmi. Pravidelný fajčiar si koleduje o rakovinu, ochorenie srdca, ciev a veľa ďalších nepríjemností, ktorým by sa za normálnych okolností vyhol oblúkom.

Lenže nikotín. To je vo väčšine prípadov to, prečo sa to celé robí. Keď teda nerátame nejaký napríklad ranný rituál pri káve či posedenie s priateľmi. Keď sa mrkneme len na ten nikotín, tak z jednej cigarety do seba dostanete cca 1 mg. Môže to byť viac aj menej. Záleží na rôznych veciach. Čo už však neovplyvníte, je rýchlosť vstrebávania nikotínu. Čím dlhšie fajčíte, tým väčšiu toleranciu máte voči nikotínu, núti vás to navyšovať počet denne vyfajčených cigariet. A to je fuj fuj. 

Nikotínové vrecúška ako smeč na cigarety?

Jasne, najbližšie k cigaretám majú e-cigarety. Nikotínové vrecúška sú trošičku inde. Ale pokiaľ ide o nikotín, môže to byť skvelá alternatíva. Nesmrdí to, netrápite okolie žiadnym dymom, pachom, ohňom ani čímkoľvek iným. Naopak, máte svieži dych podľa príchuti vrecúšok, nikto ani nespozná, že práve žujete, a navyše nebudete mať žlté zuby.

Ak si vezmeme do parády nikotín, máte niekoľko možností, čo sa týka sily nikotínových vrecúšok. O príchutiach nehovoriac. S vrecúškami moderate strong dostanete do tela zhruba rovnaké množstvo nikotínu ako z jednej cigarety. Podľa sily si môžete pridať, ubrať, nechať to tak. To je fajn zmena oproti cigaretám.

Aby sme to tu len nevychvaľovali do nebies, hocikto môže namietnuť, že nikotínové vrecúška nie sú prírodný produkt. Nie sú. Ide o laboratórny produkt, ktorý sa však vyvíja za najprísnejších podmienok. Ďalší argument proti môže byť ten, že ide o relatívne mladú vec, teda málo prebádanú. To možno tiež sedí. Neostáva iné ako počkať na pár ďalších štúdií, ktoré potvrdia či vyvrátia niektoré domnienky. 

Spočítané a podčiarknuté

Nikotínové vrecúška sú fajn alternatívou, ktorá vám môže pomôcť zbaviť sa závislosti od fajčenia aj nikotínu. Môžete ľahko regulovať príjem nikotínu a navyše neotravujete ani seba, ani svoje okolie smradom, ohňom, dymom a celkovo týmto zlozvykom.

 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.