Nikotínové vrecúška Dope – Zažite extrémnu jazdu

26. 11. 2021

Sú nikotínové vrecúška Dope lacnejšie než fajčenie?

Vývoj cien cigariet

Časy, keď škatuľka štartiek vyšla na 20 Kč, sú nenávratne preč. A bude horšie. Celkovo ceny rastú nielen kvôli inflácii, ale cigarety zdražujú kvôli vyššej tabakovej dani. Do roku 2023 môže priemerná cena škatuľky cigariet byť ešte o 12 Kč vyššia. Prečo? Pretože tá hore nechcú, aby sa fajčilo. A to je dobre. Dáva to tak priestor menej škodlivým alternatívam, ako je vapovanie alebo nikotínové vrecúška, ktoré zažívajú veľký boom. 

Ceny cigariet verzus ceny nikotínových vrecúšok Dope

Priemerná cena škatuľky cigariet je 103 Kč, ceny sa totiž pohybujú od cca 95 Kč až po 140 Kč. Nikotínové vrecúška Dope vychádzajú na 104 Kč za puk. V škatuľke cigariet nájdete 20 ks, oproti tomu v pukoch Dope nájdete 22 nikotínových vrecúšok. Čo sa teda viac vyplatí?

Rozhoduje spotreba

Priemerný fajčiar vyfajčí zhruba 20 cigariet denne. To sa rovná počtu jednej škatuľky. Môže to byť viac aj menej, ale pre porovnanie nám to bude parádne stačiť. Oproti tomu nikotínové vrecúška sa užívajú trochu inak – pomalšie, nikotín sa tiež uvoľňuje pomalšie. Urobili sme si prieskum medzi užívateľmi nikotínových vrecúšok a zistili, že to vychádza cca na 10 vrecúšok denne, teda zhruba na polovicu balenia, teda puku. 

Tak ako nám to vychádza

Aby ste to mali čierne na bielom, zostavili sme tabuľku, kde nájdete prehľad denných, mesačných a ročných cien cigariet, zahrievaného tabaku a nikotínových vrecúšok Dope. Ako to dopadlo?

Čo Denne Mesačne Ročne
Cigarety 103 CZK 3 090 CZK 37 595 CZK
Zahrievaný tabak 115 CZK 3 450 CZK 41 975 CZK
Nikotínové vrecúška Dope 52 CZK 1 560 CZK 18 980 CZK

 

Ako vidíte v tabuľke, užívanie nikotínových vrecúšok Dope vychádza cca o polovicu lacnejšie než cigarety a o viac než polovicu lacnejšie než zahrievaný tabak. Už viete, čo urobíte s ušetrenými peniazmi?

Malá rada na záver. Ak je vaša spotreba nikotínových vrecúšok Dope vyššia než polovica puku denne, skúste siahnuť po silnejších vrecúškach. Rovnaká cena, viac nikotínu.

 

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.