Nikotínové vrecúška Dope – Zažite extrémnu jazdu

29. 06. 2023

Vyrábame nikotínové vrecúška Dope zo základných surovín

V Českej republike nájdete len jednu jedinú výrobu nikotínových vrecúšok, a to v Tepliciach v severných Čechách. Niektorí výrobcovia iba pridávajú nikotín a arómu do už pripravenej zmesi nikotínových vrecúšok. My to robíme od základov. Pridajte sa k nám a pozrite sa. 

Zmesi miešame zo základných ingrediencií

Namiesto toho, aby sme kupovali hotové zmesi ako ostatní výrobcovia a len ich ochucovali arómou alebo pridávali nikotín, v Tepliciach začíname od úplne základných ingrediencií. Celý proces sa začína v laboratóriu, kde dvaja naši chemici hľadajú optimálny pomer zložiek na vytvorenie dokonalej chuti a vlastností nikotínových vrecúšok Dope. Všetky zložky sa starostlivo kombinujú a testujú, aby sa dosiahli jedinečné výhody používania týchto nikotínových vrecúšok. Po ukončení laboratórnej fázy prechádzame k ďalšiemu kroku.

Odvážime každú zložku a všetko spolu zmiešame

V prípravovni, čo je miestnosť, kde sú starostlivo usporiadané všetky suroviny na výrobu nikotínových vrecúšok, ďalej manipulujeme so zmesou. Nikotín sa v tejto miestnosti skladuje oddelene a kvôli bezpečnosti je uzamknutý. V tomto prípade sa musia dodržiavať najprísnejšie bezpečnostné normy. Dbáme tiež na to, aby bolo prostredie čisté a aby zamestnanci používali ochranné pomôcky.

Zmes používaná na výrobu nikotínových vrecúšok sa skladá z niekoľkých zložiek. Základná tuhá zmes obsahuje celulózu, éterické oleje, xylitol a ďalšie prísady. Táto zmes sa potom zmieša s tekutou časťou, ktorá môže mať napríklad mentolový, ovocný alebo citrusový základ, a samozrejme sa pridá primerané množstvo nikotínu. Všetky použité látky okrem nikotínu sú potravinárskej kvality.

Presné pomery zložiek sa miešajú v obrovskom mixéri, kde sa na premiešanie výslednej zmesi používa orbitálne odstreďovanie. Tu sa zmes niekoľkokrát premieša. Po každom miešaní sa miešačka starostlivo vyčistí, aby sa zabránilo kontaminácii inými príchuťami alebo nikotínovými vreckami. Miešací stroj sa používa napríklad aj vo farmaceutickom priemysle na výrobu liekov. 

Zmiešaná zmes sa musí nechať usadiť

Po zmiešaní sa zmes zabalí do hermeticky uzavretých vrecúšok a nechá sa dozrieť najmenej týždeň. Nechceme nič uponáhľať. Týždeň je dostatočný čas na to, aby sa zložky v zmesi správne spojili. Až potom prejdeme k výrobe, kde sa zmes zabalí do špeciálnej potravinárskej tkaniny. Treba poznamenať, že zabalené a hotové vrecká postriekame aj arómou pre lepšiu vlhkosť a ešte bohatšiu chuť. 

Až na niekoľko výnimiek pochádza väčšina surovín na výrobu nikotínových vrecúšok z Ázie. Je to najmä preto, že v Európe ani inde vo svete sa tieto látky nevyrábajú v zodpovedajúcej potravinárskej kvalite.

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.