Nikotínové vrecúška Dope – Zažite extrémnu jazdu

13. 12. 2021

Nikotínové vrecúška pre začiatočníkov. Ako na to?

Nikdy nie je neskoro začať. A to aj v prípade nikotínových vrecúšok. Chcete dať cigaretám košom? Nikotínové vrecúška vám v tom môžu pomôcť. Ako však na to, kde a čím začať a ako neurobiť chybu? Na to sme sa pozreli v našom najnovšom článku. 

Ako na nikotín v nikotínových vrecúškach

Nikotin is the point. Jasne. Presne preto to pravdepodobne robíte. Lenže nikotín pri nikotínových vrecúškach funguje trošičku inak než pri cigaretách. Hlavnou výhodou je, že sa uvoľňuje do tela pozvoľnejšie, a tak to skrátka vydrží dlhšie. Nemáte tak hneď chuť na ďalšie vrecúško ako v prípade cigarety.

Aby ste sa však zorientovali v obsahu nikotínu, odporúčame sledovať nielen obal, ale aj popisy produktov v detaile produktu v e-shope. Na puku nájdete obsah nikotínu v jednom grame vrecúška. Vrecúško však spravidla váži cca 0,7 g. Zaujíma vás viac o nikotíne v nikotínových vrecúškach vrátane prípadných nežiaducich účinkov? Mrknite na náš článok Nikotínové vrecúška a nikotín. Aké má účinky?

Odporúčame vám začať so slabšími vrecúškami a postupne navyšovať silu nikotínu. 

Akú veľkosť vrecúšok?

Štandardne si môžete vybrať z dvoch veľkostí – regular a slim. Na trhu existujú aj ďalšie alternatívy, tým vás však nebudeme zaťažovať. Regular vrecúška sú tie väčšie, vážia 0,7 g a užívajú ich najmä tí, ktorí chcú väčší nikotínový zážitok. Vrecúška slim, naopak, vážia len 0,5 g, užívajú sa tak o niečo diskrétnejšie, pretože lepšie sadnú pod peru. 

Ako na to a ako dlho?

Ízy pízy. Ako užívať nikotínové vrecúška? Rozbaľte balenie, vyberte vrecúško a šupnite ho napríklad rovno pod hornú peru. Potom sa dej vôľa božia. Postupne sa vám začne uvoľňovať chuť a tiež nikotín, ktorý môže spôsobiť jemné brnenie. Ak máte, respektíve nemáte chuť, môžete vrecúška stlačiť medzi zubami a uvoľní sa ďalšia. Celá táto zábava trvá zhruba 30 min. Potom odporúčame vrecúško vybrať a vyhodiť. Vrecúško však v ústach príliš nežujte, aby nedošlo k poškodeniu obalu. Takisto vrecúško neprehĺtajte. A keď už sa to stane, vypite veľké množstvo vody.

A ako na príchute

Príchutí je na trhu veľa. Záleží tak na vás. Čo sa týka Dope, máme tu Dope Lime Smash, Ice Mango, Ice Cool a Freeze (čoskoro budú nové). Takže buď svieže fresh mentolové a mätové príchute, alebo príchute so sladkými tónmi ovocia. 

A koľko vrecúšok denne užiť?

To je rôzne. Ale aby ste si mohli urobiť predstavu, urobili sme malý prieskum. Vyšlo nám, že priemerný užívateľ spotrebuje denne cca polovicu puku, teda okolo desiatich vrecúšok. Porovnanie je podobné ako v prípade fajčiara, ktorý spotrebuje škatuľku cigariet denne. 

Vyplatí sa vám to?

Výhody nikotínových vrecúšok oproti cigaretám sú jasné. Veľké porovnanie sme urobili v predchádzajúcom článku Porovnanie nikotínových vrecúšok a cigariet

A ak vezmeme do úvahy finančnú stránku, aj tá sa vám viac vyplatí s nikotínovými vrecúškami, práve vzhľadom na nižšiu spotrebu vrecúšok oproti cigaretám. Dá sa ten rozdiel prepočítať na koruny? Dá. Zamerali sme sa na to v článku Sú nikotínové vrecúška Dope lacnejšie než fajčenie?

Tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je vysoko návykovou látkou.